10% VERKOOP GAAT ONZE BUREN IN OEKRAÏNE STEUNEN

Hoe moet je je sieraden oppoetsen?


Sieraden schoonmaken & poetsen

Wanneer je nieuwe sieraden hebt gekocht, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk dragen en ervan genieten. Helaas betekent dit ook dat juist doordat je er zoveel van geniet en ze veel draagt, ze soms op den duur ook een beetje kunnen verkleuren. Je sieraden komen in direct contact met de huid en doorstaan daarom best veel (denk aan zeep, water, kou, warmte).

Maar dit is gelukkig geen ramp! Wij hebben namelijk een aantal simpele en vooral gemakkelijke oplossingen om je sieraden op te poetsen.

Zilveren sieraden poetsen

Wanneer je een zilveren sierraad met regelmaat draagt, kan het voorkomen dat het zilver wat groen of zwart uitslaat. Dit is een veelvoorkomend probleem, maar hier is gelukkig een makkelijke oplossing voor. Wij raden aan om het zilver te poetsen met wat reinigingsvloeistof en een stuk stof (poetsdoek). Onze ervaring leert dat je sieraden binnen no-time weer glanzen & als nieuw eruit zien. 

Weetje

Wist je dat je zilveren sieraden ook kunt poetsen met tandpasta? Dit is vooral handig omdat je dit al in huis hebt. Je kunt zelfs gewoon een (schone) tandenborstel gebruiken. Daarna is het wel belangrijk dat je je sieraad schoon wrijft met een stuk doek.

Ook kan je zout & heet water gebruiken, maar hier heb je over het algemeen wat meer geduld voor nodig. Leg de ring in een bak met heet water van 50-70 graden. Voeg het zout toe en wikkel je zilveren sierraad in folie in. Leg de sieraden een nachtje in het bakje met water & haal de sieraden de volgende dag weer uit het bakje. Vervolgens wrijf je met een schoon doek de sieraden uit. Hierna zijn je sieraden weer als nieuw!

Let op: Wij raden niet aan om zilveren sieraden met water/zout schoon te maken, gebruik bij sieraden met edelstenen altijd reinigingsvloeistof. 

Metalen sieraden poetsen

Met het poetsen van stalen sieraden is geen speciale reinigingsvloeistof of een poetsdoek nodig.

Wel is het zo dat metalen sieraden op termijn vaak groen kunnen gaan afgeven, wat natuurlijk best zonde is. Wij raden daarom aan om de metalen sieraden eens in de zoveel tijd schoon te maken. Dit is namelijk makkelijk te doen!

Leg je metalen sieraden in een bakje met lauw water. Voeg hier (witte) azijn aan toe. Je kunt de sieraden voorzichtig schoonmaken met een tandenborstel of een schoon doekje. Vervolgens leg je de sieraad te drogen of een handdoek of theedoek. 

Belangrijk:

Zorg ervoor dat je de sieraden goed droog maakt, want anders heb je kans op watervlekken en/of roestplekken. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Vervolgens wrijf je de sieraden nog uit met een zacht & schoon doekje. Dit zorgt echt voor de finishing touch. Daarna kan je weer genieten van je sieraden & zijn ze weer zo goed als nieuw!

Weetje;

De groene aanslag van metalen sieraden kan nog wel is zorgen voor sporen op je handen & vingers. Wij raden daarom aan om nagellak aan te brengen op de binnenkant van de ring. Dit moet doorzichtige nagellak zijn. Zo voorkom je groene aanslag!

Je sieraden kunnen door heel veel factoren vies worden, maar de kans dat je sieraden verkleuren is ook aanwezig. Dit kan je voorkomen door je sieraden regelmatig te verzorgen & schoon te houden. 

Je sieraden komen in direct contact met je handen & daardoor moeten je sieraden veel krachten van de 'natuur' doorstaan. Wij raden daarom aan om je sieraden af te doen tijdens het sporten, douchen, slapen, zwemmen & afwassen. 

Belangrijk om te weten is dat elke huid een ander PH waarde heeft. De PH waarde heeft enorm veel invloed op het proces van verkleuringen. Dit omdat de PH waarde een zuurgraad meter is. Hoe hoger de PH waarde van je huid hoe zuurder & hoe meer verkleuring er kan plaatsvinden. Het kan daarom zo zijn dat jouw sieraad eerder verkleurd ten opzichte van iemand anders. 

Meer weten over onze sieraden? Klik hier.

 

 

Voor 23:59 besteld = morgen gratis bezorgd
Producten van topkwaliteit
100% tevredenheidsgarantie