10% VERKOOP GAAT ONZE BUREN IN OEKRAÏNE STEUNEN

De lengte van een ketting: hoe bepaal je deze?


De lengte van een ketting: hoe bepaal je deze?

Wanneer je een nieuwe ketting aanschaft, is één van de dingen waar je op moet letten de lengte van de ketting. Wellicht weet je al precies welke maat ketting bij jou past, maar het kan ook zijn dat je geen enkel idee hebt. In dat geval hebben wij een handige tip voor je: ben je benieuwd welke maat ketting jij nodig hebt? Gebruik dan simpelweg een touwtje welke je om je hals hangt op de gewenste lengte van de ketting. Knoop dit touwtje niet vast, maar knip hierna het touw af en haal het weer van je hals af. Vervolgens kun je de lengte van dit touwtje opmeten met een meetlint en hierdoor weet je direct welke lengte ketting je nodig hebt. Heb je geen touw of centimeter in de buurt en wil je toch al een ketting aanschaffen? Dan hebben wij nog een tip voor je: de gemiddelde lengte voor kettingen bij vrouwen is 45 centimeter. Bij Luna Bodin hebben we verschillende kettingen in onze webshop.  

Eén van de dingen die bepaalt hoe lange ketting bij jou goed tot zijn recht zal komen, is natuurlijk jouw algehele lichaamsbouw. Om te beginnen, je nek: wanneer je een bredere nek hebt, zal je automatisch ook al een langere ketting nodig hebben om uiteindelijk op dezelfde lengte uit te komen als bij iemand met een smallere nek. Maar niet alleen de omtrek van jouw nek is van belang, hiernaast heeft ook jouw lengte invloed op de kettinglengte die bij jou goed zal staan. Over het algemeen geldt dat bij kortere lengten ook beter gekozen kan worden voor een kortere lengte qua ketting en vice versa. Verder is de lengte van de ketting afhankelijk van het soort ketting en de manier waarop je van plan bent de ketting te gaan dragen. Sommige kettingen zijn juist mooi om strak om de hals te dragen, terwijl andere kettingen dan weer juist beter wat langer gedragen kunnen worden.

Een ander punt van aandacht is het type kleding waarbij je van plan bent de ketting te gaan dragen. Natuurlijk hoef je niet één specifieke outfit in gedachten te hebben, maar het spreekt voor zich dat bijvoorbeeld shirts met een V-hals een andere gewenste kettinglengte met zich meebrengen dan een blouse met een sluiting dicht om de hals. Bedenk dus voor jezelf wanneer je de kettinglengte bepaalt, hoe en wanneer jij van plan bent om deze ketting te gaan dragen. Het is hierbij nog wel goed om je te realiseren dat er ook veel kettingen zijn die enigszins verstelbaar zijn, waardoor je bijvoorbeeld kunt zorgen dat een ketting niet precies op de rand van je T-shirt of blouse valt. Niet ieder kledingstuk heeft natuurlijk precies dezelfde hals hoogte, dus daarom is het altijd handig als je een ketting nog enigszins kunt bijstellen bij het omdoen.

Twijfel je ondanks bovenstaande uitleg en tips toch nog over de voor jou geschikte ketting lengte? Je kunt in dit geval natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice, wij adviseren jou hier graag in.

Voor 23:59 besteld = morgen gratis bezorgd
Producten van topkwaliteit
100% tevredenheidsgarantie