10% VERKOOP GAAT ONZE BUREN IN OEKRAÏNE STEUNEN

925 sterling sieraden: alle ins en outs


925 sterling zilveren sieraden: alle ins en outs

Wanneer je op zoek bent naar sieraden, zie je het vaak in omschrijvingen staan: gemaakt van 925 sterling zilver. Maar de kans is groot, dat je eigenlijk geen idee hebt wat dit ‘925 sterling’ nu precies inhoudt. In dit blog vertellen wij je wat 925 sterling precies betekent en wat dit inhoudt. De vraag die je waarschijnlijk hebt, is: waar staat de 925 dan precies voor? Deze 925 staat voor een percentage, namelijk 92,5%. Dit wil zeggen dat 925 sterling zilveren sieraden voor 92,5% uit echt zilver bestaat. Nu vraag je je vervolgens waarschijnlijk af, en die andere 7,5% dan? Het zit zo: het is onmogelijk om sieraden te maken compleet uit zilver. Dit komt omdat puur zilver te zacht is om sieraden mee te maken. Zilver heeft dus een ander metaal nodig om bruikbaar te worden gemaakt voor het maken van sieraden. Dit andere metaal kan per sieraad verschillen, maar in de meeste sieraden gaat dit om het metaal koper. De andere 7,5% van 925 sterling zilveren sieraden, bestaat dus uit dit andere metaal en geeft het sieraad zijn stevigheid. En dan nog een laatste vraag om op te helderen: waarom ‘sterling’? Hierop is eigenlijk geen eenduidig antwoord te geven, maar een van de verklaringen is dat dit afkomstig is van ‘esterlin’ uit het Frans. Esterlin betekent ‘hard’. Kortom, 925 sterling zilver zegt helemaal niets over de kwaliteit van jouw sieraad, zoals dit bijvoorbeeld bij gouden sieraden wel het geval is, hetgeen wordt aangeduid met het woord ‘karaat’.

Nu je weet wat 925 sterling zilver precies inhoudt, is het wellicht ook wel handig om te weten hoe jij je 925 zilveren sieraden het beste mooi kunt houden. Zilveren sieraden hebben namelijk de eigenschap dat zij na verloop van tijd doffer of zelf zwart van kleur worden. Hieronder enkele tips waardoor jij kan zorgen dat jouw zilveren sieraden er na jaren nog steeds als nieuw uitzien:

  • Houd je sieraden niet altijd om. Bezigheden waarbij je je zilveren sieraden beter af kunt doen, zijn bijvoorbeeld: koken, douchen en sporten. Hiernaast is het ook te adviseren om je zilveren sieraden niet aan of om te houden tijdens het slapen.
  • Voorkom dat je zilveren sieraden te veel in contact komen met (chemische) stoffen. Denk hierbij aan schoonmaakmiddel, maar zeker ook parfum of crème. Je kunt dit voorkomen door je sieraden bijvoorbeeld niet direct na het opspuiten van je parfum of aanbrengen van crème om te doen en door gebruik te maken van handschoentjes tijdens het schoonmaken (of doe je sieraden even af tijdens het schoonmaken).
  • Berg de zilveren sieraden die je (even) niet draagt netjes en vooral op een donkere plaats op. Het is het beste om de zilveren sieraden los van elkaar, bijvoorbeeld in een zakje of doosje, te bewaren.
  • Zijn je zilveren sieraden toch wat dof of misschien zelfs wel zwart geworden, geen probleem! Bij de meeste juweliers is een speciaal zilverpoets doekje verkrijgbaar, waarmee je heel eenvoudig jouw zilveren sieraden weer helemaal als nieuw kunt oppoetsen.
Voor 23:59 besteld = morgen gratis bezorgd
Producten van topkwaliteit
100% tevredenheidsgarantie